Resultaten är färdiga (Vad händer nu?)

Resultaten för tävlingen 2021 är nu färdiga. Vi hade strax över 2500 elever som deltog i år. Jag hoppas dom hade kul!

Till nästa år kommer vi att vara mycket tydligare med information till lärare och göra hela deltagandeprocessen lättare. Skriv gärna något till oss i kontaktformuläret om ni har tankar eller åsikter på hur det är att använda tävlingen som lärare.

Det går att se resultaten för era grupper på lärarsidorna, men vi har lite uppenbara problem med polering av dessa sidor. Vi jobbar aktivt på det.
Under fliken "Elever" kan man välja årets tävling, och eventuellt en specifik grupp, och se poäng samt placering nationellt. Placering nationellt är alltså ranking för varje elev inom årskursen som angavs när gruppkoden skapades.

I skrivandets stund kan man ännu inte generera diplom. Vi hoppades verkligen ha det klart tills idag, men oförutsedda problem dök upp.
Vi förväntar oss att alla problem är lösta till slutet av nästa vecka (17 December). Det känns som att vi har stött på problem i bokstavligen varje steg i år, men vi lämnar tävlingen i mycket bättre skick till nästa år.

Efter resultat och diplom så kommer även lösningsförslag och en förklaring av kopplingen till datalogiskt tänkande. Dessa detaljer tycker vi är väldigt viktiga, tävlingen är tänkt att vara intresseväckande och ett pedagogiskt stöd.

Låt mig även ta tillfället att nämna: Nästa års tävling kommer ske under samma period som i år. Vi har förstått att en av många delar av kommunikationen som fungerat sämre är att vi inte varit tydliga med datum i rimlig tid. Exakta datum kommer publiceras innan slutet av december.